Індія: двоє християн, яких катувала поліція, мертві
  • Птн, 03/07/2020 - 16:40

Назвою «неприйнятне варварське насильство» Конференція єпископату Індії описала жорстоке вбивство двох християн місцевою поліцією. Інцидент стався в штаті Тамілнад. Батька і сина заарештували за те, що вони продовжували роботу магазину, порушивши цим існуючі обмеження у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Сім'я Джаяраджа та його сина Фенікса засвідчила, що під час затримання поліцейські були надзвичайно агресивними. У відділенні поліції чоловіків побили і лише за три дні в агонії доставили до лікарні, де за кілька годин вони померли. Верховний суд Тамілнаду ініціював розслідування, а причетних поліціянтів відсторонили від виконання обов’язків. Для прозорості справу вирішили передати до федерального суду. Досліджується також позиція прокурора та в'язничного лікаря, які замість того, щоб скерувати побитих чоловіків до лікарні, погодилися на їхнє затримання.

Справу закатованих до смерті протестантів провадить єзуїтський адвокат о. Сахая Філомін Радж. Багато християнських організацій та асоціацій висловили своє обурення по всій Індії. Також на вулицях проходили марші протесту проти посилення жорстокості поліції та її щораз більшої безкарності. Демонстранти вимагають справедливого та прозорого судового розгляду та зразкового покарання винних.