Індія: християни відмовляються поклонятися ідолам. Їхні будинки спустошені
  • Пон, 05/10/2020 - 09:11

Будинки християн у центрально-індійському штаті Чхаттісгарх були спустошені після того, як жителі відмовились прийняти місцеву релігію Сарна. Наприкінці вересня релігійні фанатики напали на будинки у п'яти селах Кондаґаона.

"Відбулися сутички між племінними групами та християнами, тому що жителі села хотіли, щоб послідовники Христа перейшли на традиційну релігію племені Сарна", – сказав єпископ Йозеф Коллампарампіл.

Племена, що живуть тут за релігією Сарни, досі не виявляли агресії щодо християн. Люди різних релігій зазвичай мали добрий контакт з місцевою владою. "Навіть у нашому храмі ми підтримуємо певні племінні традиції та культуру, але ми не пропагуємо поклоніння ідолам", – додав єпископ. "Нещодавній інцидент, коли одноплемінники змусили християн поклонятися ідолам, – це щось нове і створює напругу в селах".

Близько 2000 мешканців села спустошили будинки щонайменше 14 християнських сімей, понад 50 осіб. Їх змушували залишити свою віру і перейти до культу “священного гаю”.

Очільник Християнського Форуму Чхаттісгарха Арун Панналал вимагає компенсації в розмірі 1 мільйона рупій (13 500 доларів) для кожної зі скривджених сімей.

Чхаттісгарх – найбільш густонаселений штат Індії, в якому 98,3% населення з 23 мільйонів людей складають індуїсти, мусульмани – 1%, а християни, переважно племінні, – близько 0,7%.