Індія: маоїсти вбили християнського місіонера
  • Чтв, 16/07/2020 - 16:46

Християнського місіонера вбили в індійському штаті Махараштра. Він помер, тому що після свого навернення залишив комуністично-маоїстський заколот і проповідував Христа в найбідніших регіонах Індії.

28-річний Мунші Дев Тадо загинув від рук своїх колишніх товаришів, які не могли пробачити його за перехід у християнство.

Чоловіка викрала під час роботи в полі група озброєних чоловіків, які затягли його на край джунглів і застрелили. На тілі протестантського місіонера, якого оплакує дружина та четверо дітей-сиріт, знайшли записку, що він помер, бо співпрацював з поліцією. Однак місцеві християни переконані, що його смерть була помстою за навернення у християнство та радикальну зміну способу життя. Повстанці неодноразово погрожували йому, що якщо не повернеться до їхніх лав і не відмовиться від своєї віри, його очікує заслужене покарання.

«Він помер, бо проповідував Христа і не дозволив залякати його колишнім товаришам», – наголошує голова Загальноіндійської Ради Християн. Саян К. Джордж зазначає, що регіон, де сталася трагедія, є під прицілом не лише маоїстів, але і фундаменталістів, які впроваджують принципи індуїстської націоналістичної ідеології – Індія тільки для послідовників індуїзму. «Не можна допускати, щоб християнство розглядалося як загроза для майбутнього цієї країни. Наша конституція гарантує свободу віросповідання і ми повинні відстоювати її», – наголошує Саян К. Джордж. Оскільки це не перше вбивство християнина в цьому районі, він закликає поліцію провести прозоре розслідування та покарати відповідальних за злочин.