Індія: напад на священника з ножем, спалення релігійних книг
  • Пон, 20/12/2021 - 15:35

Насильство проти християн в індійському штаті Карнатака зростає. У місцевості Колар радикальні індуїсти напали на кількох представників протестантської комуни, звинувативши їх у прозелітизмі. Вони забрали в них і спалили релігійні книжки, які ті розносили по домівках у рамках євангелізаційної кампанії. Через кілька днів у тому ж штаті невідомий увірвався до плебанії та напав із ножем на католицького священника, якому, на щастя, вдалося втекти.

За даними Комісії з релігійної свободи, це був 38-й і 39-й за рахунком за останній рік акти насильства проти християнських релігійних меншин у штаті Карнатака. Такі інциденти почастішали відколи уряд штату очолює крайня індуїстська та націоналістична Народна партія Індії (BJP).

Ця партія підтримує закон про заборону примусової зміни віросповідання, який на практиці використовується для жорстокої боротьби з релігійними меншинами. Архиєпископ Пітер Мачадо, митрополит Бангалорський і глава Християнського Форуму з Прав Людини, підтверджує, що в державах, законодавство яких забороняє навернення, релігійні меншини переслідуються частіше.

Перший закон проти навернення був уведений в Оріссі в 1967 році, а потім в шести інших штатах. Напади індуїстів на послідовників Христа почалися в 1970-х роках, кульмінацією яких стала різанина християн у Кандгамалі в 2008 році, і цей антидемократичний закон виправдовує їх.

Християни складають менше 2 % населення штату Карнатака з населенням аж 61 мільйон жителів. 84 відсотки – індуїсти і 13 – мусульмани. Безпідставність звинувачень у прозелітизмі підтверджує факт, що згідно з переписами у штаті Карнатака кількість населення зменшується, число християн маліє.