Індія: насильство щодо жінок свідчить про бідний моральний стан суспільства
  • Срд, 28/08/2013 - 12:01

Такий злочини як групове зґвалтування фото репортерки в Бомбеї свідчить, що Індія переживає серйозну духовну, соціальну і культурну кризу - вважає кардинал Освальд Грасіас. Президент єпископату цієї країни підкреслює, що насильства і жорстокості зазнають в основному жінки і діти. Соціальні масштаби проблеми величезні. «Обов’язково потрібно протидіяти ерозії моральності і системі цінностей в Індії. Якнайшвидше потрібно повернути євангельські цінності» , - говорить кардинал Грасіас.

Прелат Індії вважає, що першим кроком до поліпшення ситуації мають бути реальні зміни в системі освіти. Церква вже почала вести діяльність у цьому напрямку. "Я попросив, щоб в католицьких школах приділяли більше уваги питанню справедливості і поваги до обох статей, не тільки серед студентів, але і їхніх батьків. Сім'я є місцем, де діти вчаться цінностям. Індія дуже потребує оновлення, тому Церква буде підтримувати тих, хто прагне будувати суспільство, засноване на рівності, справедливості і взаємній повазі ", - підкреслив кардинал Грасіас.

Про необхідність змін і глибших роздумів про моральний стан країни також говорить о. Кедрік Пракаш (Товариство Ісуса), директор центру з прав людини і справедливості «Prashant». "Кожного дня до нас надходять повідомлення про насильство щодо жінок. Це справжня чума - говорить індійський єзуїт.  Злочинці часто залишаються безкарними. Коли жертвами стають убогі жінки, про це практично ніхто не говорить. Ніхто не протестує. Це повинно змінитися ", - додає о. Пракаш.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va