Індія: осквернення Найсвятішого Таїнства
  • Чтв, 23/01/2020 - 11:57

У церкві св. Франциска з Асижу в Бенгалуру, на півдні Індії, осквернили Найсвятіше Таїнство розкиданням освячених гостій по підлозі. «Я шокований і сповнений болю», – сказав митрополит місцевої Архиєпархії про цей випадок.

Винуватці цього вчинку нічого не вкрали з церкви, тому передбачається, що вони мали намір осквернити храм. Архиєпископ Петер Мачадо закликав усіх вірних до молитви цієї п’ятниці. 24 січня він призначив в Архиєпархії день ​​особливої адорації, поклоніння та прошення вибачення в Євхаристійного Ісуса за скоєний учинок. «Я прошу всіх парафіяльних священників та капеланів, щоб на весь день у церквах виставили Найсвятіше Таїнство, щоб усі вірні могли молитися перед Ним», – звернувся митрополит Бенгалуру. Він також закликав молитися за винуватців цього ганебного вчинку, який ображає релігійні почуття всіх католиків.

Одна з індійських організацій, що займаються захистом прав християн у цій країні (United Christian Forum Human Rights – UCFHR), повідомляє, що за перші дев'ятнадцять днів січня цього року відбулося вже 17 випадків насильства щодо християн. Одного пастора заарештували, сталося декілька актів фізичного насильства, а в кількох випадках християнам забороняли виконувати релігійні функції.