Індія: рекордна кількість нападів індуїстських екстремістів на християн
  • Пон, 11/10/2021 - 10:45

Лише за один день, 3 жовтня, члени радикальних індуїстських груп в Індії здійснили щонайменше 13 актів насильства проти християн у кількох штатах, включаючи і столицю країни. 

“Винуватці цих злочинів повинні бути негайно покарані”, – сказав агентству Fides єзуїт отець Седрік Пракаш.

Як повідомляє Комісія у справах свободи віросповідання "Євангельської Спільноти Індії" (EFI), численні християнські спільноти в Уттаракханді, Хар'яні, Уттар-Прадеші, Чхаттісгарху, Мадх'я-Прадеші та Нью-Делі постраждали, коли розлючені юрби з кількох сотень екстремістів, що викрикували гасла на честь індуїстського бога Рама, напали на зібраних на молитву вірних і зруйнували приміщення багатьох спільнот. Фанатики застосовували фізичне та психологічне насильство, а в кількох селах викликали поліцію, що заарештувала пасторів за підозрою у примусовому наверненні на християнство.

“Ми однозначно засуджуємо напади на церкви та християн. Члени Санг Парівар (індійська екстремістська група), відповідальні за цю злочинну діяльність, повинні негайно постати перед судом і отримати відповідне покарання, щоб вони припинили займатися насильницькою та неконституційною діяльністю”,– говорить єзуїт о. Седрік Пракаш, захисник прав людини та релігійної свободи. “Ніхто не має права використовувати закон, як йому заманеться. Ба більше, згідно з Конституцією, кожен громадянин має фундаментальне право вільно проголошувати вибрану ним релігію”, – пояснив він. Єзуїт зазначає, що на півночі Індії " зростає насильство: жертвами завжди є релігійні меншини та маргіналізовані спільноти, такі як фермери та даліти".

Кількість християн в Індії залишається незмінною – 2,3% населення. Вони борються з численними переслідуваннями, включаючи звинувачення у прозелітизмі, що пов’язане з т. зв. законом проти навернення, який дає можливість затримувати християн, яких часто звинувачують у невиправданому наверненні індуїстів.