Індія: у 2014 році відкриється перший католицький єзуїтський університет
  • Нед, 28/04/2013 - 21:42

Наступного року в Індії для студентів відкриє двері перший католицький єзуїтський університет. Навчальний комплекс, названий на честь святого Франциска Ксаверія, побудують у штаті Орісса на сході країни, де Товариство Ісуса вже успішно керує Інститутом Менеджменту міста Бхубанешвара. Законодавчі збори Індії нещодавно схвалили проект будівництва, запропонований чотири роки тому.

«Університетське містечко має бути готове до грудня цього року і введене в експлуатацію в липні 2014 року. Тоді ми сподіваємося прийняти студентів на перший курс факультету сільського господарства», – сказав в інтерв'ю місцевій газеті «Business Standard» о. Пауль Фернандес, директор Інституту Менеджменту Ксав’є і один з ініціаторів проекту. Орієнтовна вартість першого етапу проекту становить 400 мільйонів рупій. Згодом, наскільки дозволять кошти на фінансування, університет буде розширюватися за рахунок відкриття нових факультетів.

«У наших планах, – заявив о. Фернандес, – було створення виняткового інноваційного університету з факультетами природничих та гуманітарних наук, який повністю відповідав би місцевим потребам. Для цього в новому університеті половина місць буде залишена для студентів зі штату Орісса».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va