Індійські радикали хочуть вбивати християн
  • Пон, 27/11/2017 - 10:49

Індійські радикали хочуть вбивати християн, – стверджує єпископ Ентоні Чіраят із Сиро-Малабарської Католицької Церкви в Індії. Послідовників Христа в його єпархії Сагар звинувачують індуські фанатики у примусових наверненнях. «Це все неправда», – каже єпископ і додає, що націоналісти «створюють атмосферу ворожості щодо християн, поширюючи неправдиву інформацію в газетах і на телебаченні».

«Вони намагаються залякати християн та всіх, хто ходить до церкви і зустрічається зі священиками. Будь-якою ціною хочуть перешкоджати євангелізації», – каже індійський єпископ. На його думку, ситуація є критичною: «Ми боїмося, що на нас можуть напасти у будь-який час. Наші школи, установи та сиротинці можуть знищити. Допоможіть нам», – закликає єпископ Чіраят.

Говорячи про причини антихристиянських настроїв, сиро-малабарський єпископ вказує на погляди націоналістичних рухів, для яких християни є спільним ворогом. Їхня мета – політична, а не релігійна, вони готуються до наступних виборів.

Єпископ Чіраят нагадує, що «місцева християнська спільнота існує там уже 150 років. Сиро-малабарська єпархія була створена 49 років тому. Тоді існували тільки три церкви, сьогодні тут є 56 місій. Католиків було 600, а зараз їх – 4 000. «Нас небагато, але маємо 60 єпархіальних священиків та 260 монахинь у 23 згромадженнях. Усі вони – індійці», – додає сиро-малабарський єпископ.