Індонезійським мусульманам заборонено вимовляти фразу "Щасливого Різдва!"
  • Пон, 24/12/2012 - 18:59

Вища рада улемів Індонезії, яка об'єднує найбільш авторитетних знавців теоретичних і практичних сторін ісламу, попередила, що в країні з більш ніж двохсотмільйонним мусульманським населенням, заборонено місцевим ісламським законом брати участь у Різдвяних святах і навіть вимовляти фразу "Щасливого Різдва!".

 

Маруф Амін - керівник відділу фетв Вищої ради улемів Індонезії (MUI), що фінансується урядом, нагадав мусульманам про заборону святкування Різдва Христового, введену фетвою ще в 1981 році, повідомляє портал "Православіе.by" з посиланням на Ucanews.

 

"Бажати щасливого Різдва як і раніше недопустимо. Було б краще, якби (мусульмани) говорили "З Новим роком", - сказав він. "Цього цілком достатньо для мусульман, щоб показати свою терпимість до Різдва, дозволяючи християнам мирно його святкувати", - додав він.

 

Абсолютна більшість населення Індонезії - понад 88% - сповідують іслам, 8,7% індонезійців сповідує християнство, причому 5,7% є протестантами і 3% - католиками, близько 2% населення - індуїсти.

За матеріалами www.portal-credo.ru