Індонезія готується до візиту Папи Римського
  • Пон, 02/03/2020 - 12:41

Архиєпископ Джакарти, кардинал Ігнатій Сухаріо, розповів, що в березні в Індонезії очікується ватиканська делегація, яка прибуде в зв'язку з підготовкою візиту Папи в цю країну.

Офіційно про подорож Папи Франциска в Індонезію ще не повідомлялося, проте, за словами єрарха, цей візит планується на вересень 2020 р. Відповідно до нього Папа може відвідати ще дві азіатські країни: Східний Тимор і Папуа-Нову Гвінею.

Кардинал Сухаріо зауважив, що Папа міг би очолити Літургію на стадіоні імені Гелора Бунг Карно в Джакарті, відвідати столичну мечеть Істикляль, зустрітися з державною і церковною владою, духовенством і богопосвяченими особами.

«Існують такі задуми. Ватиканська делегація планує прибути до Індонезії в кінці березня. Потім відбудеться офіційне оголошення», – сказав єрарх в інтерв'ю індонезійському виданню «The Jakarta Post».

Папа Франциск отримав запрошення відвідати Індонезію 29 січня 2020 р. Його вручив кардиналові держсекретарю П'єтро Пароліну посол цієї країни при Святому Престолі.

Індонезія – це найбільша мусульманська країна у світі: 86% її 260-мільйонного населення сповідує іслам. Католиків – близько 7 млн.17 серпня 1945 р. Святий Престіл першим визнав незалежність країни. Добрі відносини між Святим Престолом та Індонезією були зміцнені низкою папських візитів: 1970 р. тут був св. Павло VI, а 1989 р. – св. Іван Павло II.