Індонезія: молоді християни Азії за мир і справедливість
  • Срд, 18/04/2018 - 16:25

«Господи, зішли Своє світло і Свою правду, щоб провадити нами» – таку тему мав Екуменічний з’їзд молоді Азії, що проходив в індонезійському місті Манадо від 6 до 13 квітня 2018 р. В заході, організованому Християнською Конференцією Азії (Christian Conference of Asia), взяли участь понад 350 молодих людей з 23 азіатських країн.    

Під час з’їзду розглядалися такі актуальні теми, як релігійна нетерпимість, торгівля людьми, бідність, турбота про довкілля, боротьба проти сексуальної дискримінації, цінність сім’ї та духовний вимір у цифровому суспільстві.

Однією з центральних тем зустрічі, що є дуже близькою Християнській Конференції Азії, був екуменічний діалог на континенті. Юнаки й дівчата поділилися своїм досвідом життя в місцевих громадах та обговорили численні питання, що стосуються місця релігії у суспільстві, що стає дедалі глобалізованішим і секуляризованішим.  

         Тема екуменічного діалогу стала нагодою не тільки для того, щоб подякувати Господеві за спільні кроки, які зробили християни в Азії на шляху звіщення Євангелія, а також для того, аби вийти назустріч новим викликам, насамперед тим, що стосуються захисту свободи релігії та відкритості на діалог з іншими релігіями.   

В заключній заяві, в якій молодь звертається до Бога, як до «дорогого друга», юнаки й дівчата засвідчують віру в те, що присутність Бога – це «голос в тиші»,  супровідник «у темряві», здатний полегшити біль усіх людей на світі, також завдяки присутності багатьох спільнот, навіть якщо багато з них ще є поділеними.  

Молодь виявила бажання бути активними дійовими особами на шляху екуменізму для того, щоб з кожним днем дедалі більше утверджувати справедливість і мир у світі.