Індонезія під водою, Церква поспішає на допомогу
  • Чтв, 09/01/2020 - 11:30

Індонезію знову охопила повінь. За офіційними даними, вже загинуло 53 людини, понад 170 тис. осіб довелося покинути свої домівки.

Проливні дощі та повені, що наступають після них, не є рідкістю в Індонезії. Їхні наслідки могли би бути набагато менш драматичними, якби держава забезпечила належну підготовку території до таких катастроф. Про це говорить італійський місіонер, що працює в Джакарті, о. Фернандо Абіс.

«На жаль, мені здається, що щораз частіше відкладається на пізніше необхідний захист території від наслідків повеней. Є проекти, над ними працюють, але вони не закінчені. Не вистачає турботи про цілісне вирішення проблем цієї території. На щастя, в Індонезії є традиція міцних добросусідських відносин. Люди спонтанно допомагають один одному, кожен робить все, що може. З іншого боку, загальним є прийняття такої ситуації. Однак масштаб шкоди треба розглядати відповідно до розміру цієї країни. 170 тис. осіб з 250 млн мешканців – переселенці і це локальна проблема в Індонезії. Хто є на місці, бере участь, хто живе в іншому місці, цим не переймається. Потрібно також сказати, що церковні установи першими діють у таких ситуаціях. Церква бере участь у всіх рятувальних операціях, виявляє солідарність, піклується про повернення жертв повені додому».