Індонезійський кардинал відмовився від участі в конклаві
  • Птн, 22/02/2013 - 16:41

78-річний Архиєпископ Джакарти на емеритурі не візьме участі в майбутньому конклаві через серйозні проблеми із зором. Кардинал Юлій Ріяді Дрмаатмадджа повідомив агентству "AsiaNews" про погіршення зору, що прогресує і не дає йому достатньої можливості читати тексти і документи. Таким чином, сьогодні на конклаві очікується 116, замість 117 кардиналів. Колишній пастир єпархії Джакарта заявив, що його вибір "вільний і особистий". На його думку, нездатність читати тексти і документи є занадто великою перешкодою, щоб працювати самостійно і без клопоту.

Індонезійський кардинал "повністю розуміє" рішення Бенедикта XVI. "Я відчув це на своїй шкірі, коли був Архиєпископом Джакарти і вирішив піти у відставку після досягнення 75 років". Адже, щоб бути єпископом столиці, потрібно мати "хорошу фізичну форму", – сказав єрарх.

Кардинал Дрмаатмадджа визнає свій "глибокий сум" через фізичну неможливість поїхати до Риму і взяти участь у конклаві, але вважає своє рішення правильним, що допоможе не "ламати протокол" та не перешкоджати роботі кардиналів.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va/