Індуїстські екстремісти напали на монахинь і зруйнували стіну католицької лікарні в Індії
  • Срд, 14/03/2018 - 12:56

Індуїстські екстремісти побили персонал та монахинь, що працюють в католицькій лікарні штату Мадх’я-Прадеш, а також зруйнували стіну лікарні в рамках суперечки за землю, яку вона начебто окупувала.

Як стало відомо, 12 березня близько 60 осіб з допомогою бульдозера трощили стіну 44-річної Місійної лікарні Пушпа у місті Удджайн. Вони заблокували аварійний вихід та потрощили обладнання, в тому числі генератори електропостачання.

Проблеми навколо лікарні виникли ще в січні, коли особистий помічник місцевого законодавця висунув скаргу на землю, на якій розташована лікарня.

Як розповів директор лікарні о. Ентоні Пулікамандапам, землю поблизу лікарні їм передав місцевий цивільний орган для користування в якості паркінгу та для озеленення території.

Після спроби захопити землю 27 січня, члени про-індуїстської партії подали до суду, звинувачуючи Церкву в незаконному захопленні території.

Як інформує Catholic Herald, під час понеділкового нападу зловмисники побили монахинь і персонал лікарні, а також знищили електро- та водопостачання, поставивши під ризик життя 200 пацієнтів, 12 з яких перебувають у відділенні інтенсивної терапії.

Як зазначив місцевий єпископ, його здивувала бездіяльність поліції, яка відмовилась відповісти на заклики про допомогу.