Індуїстські фундаменталісти в штаті Карнатака: Жодної молитви і жодної церкви
  • Пон, 16/09/2013 - 11:06

Церква в Індії б’є на сполох у зв'язку із зростанням антихристиянського насильства в штаті Карнатака. Тільки за останні три місяці поліція зафіксувала 15 нападів на послідовників Христа. Вважається, однак, що в багатьох випадках боялися просити про допомогу, щоби не стати жертвами нападів з боку індуїстських фундаменталістів. Місцеві джерела також повідомляють, що залякані особи не бачать сенсу у викритті своїх гнобителів, бо поліція на їхньому боці.

Перериваючи богослужіння в одній з протестантських церков, фундаменталісти викрикували: «Жодної молитви і жодної церкви». Це найкраще описує атмосферу в штаті Карнатака, де ультранаціоналістична партія БДП все ще намагається втілити в життя ідею «Індія тільки для визнавців індуїзму». Хоча група зазнала ганебної поразки на останніх місцевих виборах, все ж намагається розпалити релігійну напруженість, дискредитуючи  представників меншин, серед них і християн. Карнатака залишається для християн найнебезпечнішим штатом в Індії.

У 2011 році там зафіксували понад тисячу випадків насильства, спрямованих проти християн. Торік кожен третій напад на послідовників Христа, який стався в Індії, був саме на території штату Карнатака.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va