«Інформаційна війна та пропаганда у медіавимірі» - круглий стіл 31 жовтня 2014
  • Чтв, 16/10/2014 - 21:59

Соціальна Академія “Caritas in Veritate” та Комісія УГКЦ сприяння єдності християн, разом із Національним Університетом «Києво-Могилянська Академія» та Університетом Вітауса Великого, Литва запрошують взяти участь у роботі круглого столу на тему: «Інформаційна війна та пропаганда у медіавимірі» 31 жовтня 2014.

На зустрічі буде розглянуто багатогранне коло етичних проблем і норм в діяльності ЗМІ, передусім, пов’язаних з такими аспектами, як правдивість, точність, неупередженість, незаангажованість, служіння не власним комерційним інтересам, а загальній справі суспільства, вболівання за репутацію ЗМІ й довір’я читачів та слухачів. Політичні, медійні та наукові інститути у справі аналізу й протидії сучасній пропаганді – якими мають бути тип, структура й конкретні цілі для досягнення успіху? Людина і церква; роль релігійних інститутів і установ у збереженні миру та дотриманні міжконфесійного порозуміння в українському суспільстві. Яка роль Церкви у протидії розповсюдженню неправдивої і фальшивої інформації про події в Україні?

У роботі круглого столу візьмуть участь:

Проф. Мікеле Занзукі, кафедра журналістики Папського Григоріанського Університету;

Проф. Гінтаутас Мажейкіс, факультет політології Університету Вітауса Великого, Литва;

Проф. Георгій Почепцов, завідувач кафедри інформаційної політики Національної академії державного керування при Президентові України;

Проф. Олександ Демянчук, завідувач кафедри політології Національного Університету «Києво-Могилянська Академія».

Георгій Тихий - журналіст німецького телеканалу ARD, працював в зоні АТО.

До участі у круглому столі  запрошуються політичні та державні діячі, представники громадських організацій, вчені та науковці, а також народні депутати України, представники Християнських Церков в Україні та інші.

Місце проведення круглого столу: Музей Національного університету «Києво-Могилянська академія», вул.Г.Сковороди, 2.

Початок роботи круглого столу – 10.00 год. (реєстрація з 09.30 год.)