Інтригуючий ролик про покликання, створений польськими семінаристами
  • Птн, 05/06/2020 - 15:22

Подивіться рівняння з одним невідомим, тобто ролик, який записали клерики з Вроцлава разом із ректором. Такого ще не було.
Сучасне та надзвичайне відео створене з ініціативи ректора Митрополичої Вищої Духовної Семінарії, о. д-ра Кацпра Радзького.

Семінаристи охоче підтримали ініціативу. Дата публікації також не випадкова – Свято Господа Нашого Ісуса Христа, Верховного і Вічного Священника.

«Я хотів, щоб ми створили щось про покликання, і ми йтимемо у цьому напрямку. Ми розширимо нашу діяльність у цьому плані. Я можу анонсувати, що незабаром з’явиться інтерактивний тест про покликання. Жартома, але й із часткою серйозності», – говорить о. Кацпер Радзькі.

Він наголошує, що нині людей треба ловити рибу через соціальні медіа та використовуючи новітні цифрові методи.

«Час пандемії змусив нас шукати нові способи, відмінні від традиційних. Мені подобається це відео. Воно загадкове, навіть трохи похмуре, тому привертає увагу. Кожне покликання містить таємницю. Це важливий елемент у розпізнанні покликання», – пояснює ректор Вроцлавської семінарії.

Відео показує, що покликання – це таємниця. Кожен із нас є невідомим, що символізує «Х» на обличчях тих, що з’являються в ролику. Однак це невідоме пояснюється в хресті Христа, що висвітлюється в останні кілька секунд відео.

 

«Ми не рекламуємо семінарію. Ми просто проголошуємо Христа, який кличе чоловіків до семінарії. Це один зі способів розв'язати рівняння життя, можливо, вашого», – усміхається диякон Якуб Вєхнік, який з’явився у кліпі та створив усю концепцію.

У відео ми побачимо п’ятьох людей. Кожен із них, перед тим як піти до семінарії, займався іншою діяльністю.

«Ми мали добру роботу, хотіли робити кар’єру, але в душі кожен відчув прагнення до чогось більшого. Цим чимось став вступ до семінарії», – пояснює д-н Я. Вєхнік.

У кліпі про покликання ми чуємо слова Івана Павла ІІ, які він промовив під час своєї першої подорожі до Польщі 2 червня 1979 року на пл. Перемоги у Варшаві. Від цієї події минає вже 41 рік.

«Людину неможливо зрозуміти без Христа», – це важлива думка з енцикліки «Redemptor hominis» стала кульмінаційною. Ми – невідомі, «X» у рівнянні життя, але це невідоме пояснюється в Христі», - підводить підсумок диякон Якуб.