Інтронізація владики Кена Новаківського відбудеться у квітні
  • Чтв, 23/01/2020 - 10:47

У вівторок, 7 квітня 2020 року, у Лондоні, в катедральному соборі Пресвятої родини, відбудеться інтронізація нового правлячого єпископа владики Кена Новаківського. Архиєрейська Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, розпочнеться о 10.30.

Як ми повідомляли, у середу, 15 січня 2020 року, у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив єпархом Лондонської єпархії Пресвятої родини УГКЦ владику Кена Новаківського, перенісши його з Нью-Вестмінстерської єпархії УГКЦ в Канаді.

Довідка про єпархію Пресвятої родини

Сім років тому, 18 січня 2013 року, у Ватикані було повідомлено про те, що папа Венедикт XVI підніс до гідності єпархії тодішній Апостольський екзархат для українців візантійського обряду, що проживають у Великобританії, надаючи їй титул єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні. Апостольський екзархат для українців візантійського обряду в Англії та Уельсі було створено в 1957 році, а у 1968 році його юрисдикцію поширено на всю Великобританію.

Першим єпархом Венедикт XVI призначив владику Гліба Лончину, якого в січні 2019 року Папа Франциск призначив адміністратором вакантного осідку Паризької єпархії святого Володимира, а 1 вересня прийняв зречення з уряду правлячого єпископа Лондонської єпархії Пресвятої родини УГКЦ та апостольського візитатора для українців візантійського обряду в Ірландії.