Ірак: передріздвяний піст у намірі миру в країні та всьому світі
  • Втр, 20/12/2022 - 18:07

Три дні особливого посту проведуть халдейські католики, щоб виявити солідарність з потребуючими, які постраждали від наслідків війни в Іраку, вимолюючи в Бога дар миру.

Католицький Халдейський патріархат звернувся до всіх своїх вірних із закликом провести триденний піст, просячи в Бога дару миру для Іраку та всього світу. Про це передріздвяне запрошення розповідає інформаційне агентство Fides.

Діяльне свідчення присутності Христа

Вибрані дні для цього особливого посту, а саме 21, 22 та 23 грудня, є неначе підготовчим шляхом до радісної вістки про народження Ісуса. У повідомленні Халдейського Патріархату вказується, що день Різдва Господнього не є святкуванням минулої події, а нагодою, завдяки своїй вірі в любові й милосердю, розпізнати присутність живого Бога, Який діє серед нас. Даний піст може супроводжуватися конкретною підтримкою християнських сімей-біженців, які знайшли свій прихисток у одному з таборів для біженців та змушені його покинути за наказом місцевої влади. Тепер 130 цих сімей знайдуть гостинність у відреставрованих будівлях колишньої халдейської семінарії, розташованої в південному передмісті Багдада.

Вчинки милосердя та утримання від негідної поведінки

Блаженніший Луїс Рафаїл кардинал Сако, Католицький Халдейський патріарх, стверджує, що три дня посту можуть бути днями молитви та покути, відмови від споживання м’яса, риби та алкоголю, а також стримуючись від негідної поведінки та вчинків, чинячи радше справи милосердя. Він зазначив, що Багдадська халдейська архиєпархія вже долучилась до підтримки найбідніших сімей, передавши приблизно 32 тисячі євро на різні проекти й ініціативи допомоги.