Ірак: уряд створив комітет із захисту християн
  • Втр, 25/08/2015 - 18:45

Спеціальний комітет, котрий створений в рамках спецслужб Іраку, буде збирати інформацію і приймати конкретні кроки, спрямовані на захист від насильства християн в цій арабській країні і, зокрема, в її столиці Багдаді.

Як повідомили агентству Fides іракські джерела, новий орган створений за розпорядженням прем'єр-міністра Іраку Хайдара Ал-Абаді. Його завдання - протистояти зростанню викрадень іракських християн і незаконного заняття їхніх будинків. На жаль, в останні місяці такого роду злочинні дії почастішали.

Керівництво комітету недавно відвідало Халдейську патріархію. У ході бесіди з халдо-католицьким патріархом Луїсом Рафаелем I Сако були обговорені конкретні дії, спрямовані на захист християн. Зокрема, комітет складе список нерухомості, яка була незаконно відібрана у представників християнських сімей, а також тих осіб та організацій, які заволоділи цією нерухомістю. Зі свого боку, християнські парафії та громади нададуть членам комітету відомості про викраденнях християн і дані про можливих викрадачів.

У ході декількох останніх місяців в Багдаді та інших містах Іраку почастішали випадки незаконного привласнення будинків християн з використанням підроблених документів. Важливу роль у незаконному переоформленні власності відіграють корумповані чиновники. В одному тільки Багдаді за короткий період з кінця червня до початку липня були викрадені четверо християн - двоє з них були вбиті, незважаючи на те, що їхні родичі заплатили викуп.