Іракське військо розпочало операцію по визволенню Мосулу. Християни сповнені надій, але і страхів
  • Втр, 18/10/2016 - 11:46

Іракські військові розпочали операцію по визволенню Мосулу і долин Ніневії від так званого Ісламського халіфату. Між тим це серед іракських християн зродило великі надії, але й певні страхи, повідомляє хорватська редакція Радіо Ватикану.

Багдадський єпископ-помічник Шлемон Вардуні у коментарі для Радіо Ватикану зауважує, що іракці прагнуть визволення цих територій, оскільки багато християн, але й мусульман були вигнані бойовиками ІДІЛ-у з Мосулу та рівнин Ніневії.

 «Ми хотіли б визволення міста та його околиць без боїв. Але йдеться про людей-катів, які не люблять Бога, не мають совісті й не думають про жінок та дітей. А потрібно визволення народу, який живе під жахливою окупацією. Потрібними є свобода і безпека», - сказав єпископ Вардуні.

Єпископ зауважив, що християни сподіваються скорому визволення своєї окупованої батьківщини, але бояться нового Алеппо. За стан речей, який склався довкола ІДІЛ-у єпископ звинуватив не тільки джихадистів, але й і тих, хто купував у них нафту, продавав їм зброю, спокійно спостерігав, як ІДІЛ захоплює нові й нові території. Єпископ-помічник Багдаду зауважує, що як би ІДІЛ не підтримувався певними силами із зовні поставками зброї і грошей, то це зло уже давно би було переможеним.