Іран: 10 років в'язниці за навернення до християнства
  • Чтв, 08/08/2013 - 13:49

Молодий іранець був засуджений до десяти років тюремного ув'язнення за своє навернення в християнство, що було визначено державним судом, як «підрив національної безпеки Ісламської Республіки».

Новину опублікувало інформаційне агентство «Hrana» («Human Rights Activists News Agency»), яке займається питаннями, пов'язаними з правами людини і свободою віросповідання.

Згідно з опублікованою інформацією, Тегеранський революційний суд визнав 27-річного Мохаммада Хаді-Мустафу Бордбара з міста Решт, недалеко від узбережжя Каспійського моря, винним в участі «у релігійних зборах нелегальних Церков» та проведенні «релігійної пропаганди в країні». Мустафа Бордбар був арештований в грудні минулого року під час святкування Різдва в домашній каплиці.

В останні роки в Ірані помітно посилилися судові переслідування людей, які навернулися з ісламу в інші релігії, - не тільки в християнство, але і в зороастризм і віру Бахаї. З цих причин близько 300 осіб було заарештовано в країні, де за подібні злочини передбачено суворі покарання аж до смертної кари.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va