Іранського християнина можуть засудити до смертної кари за зречення від ісламу
  • Втр, 26/11/2013 - 20:14

В Ірані християнин, який навернувся з ісламу, змушений ховатися через побоювання смертної кари за «відступництво». За інформацією Morning Star News, молодий чоловік, ім'я якого не називається з міркувань безпеки, колишній наркоман, охрестився у реабілітаційному центрі на початку цього року, щоб уникнути тюремного ув'язнення і можливої страти, втік, коли співробітникам безпеки стало відомо про його хрещення.

Молодий чоловік раніше вже перебував у в'язниці за свою євангелізаційну діяльність. Його випустили завдяки зв'язкам батьків і обіцянці відмовитися від християнської проповіді. Влаштувавшись на роботу в інший реабілітаційний центр недалеко від Тегерана, християнин продовжив місіонерську діяльність. Батьки одного мусульманина, який проходив лікування, побачивши у сина Біблію, викликали співробітників безпеки. Християнину вдалося утекти.

Коли поліція нагрянула додому до християнина з обшуком, у підвалі було виявлено Біблію. Поліцейські конфіскували комп'ютер та інші речі, побили батька. Сімейній пекарні загрожують закриттям, щоб натиснути на батьків, які, як вважає поліція, можуть сприяти поверненню і арешту сина.

Щотижня вікна в будинку втікача і його сім'ї розбивають місцеві жителі, налаштовані проти відступника ісламу.

В Ірані, 99 % населення якого, згідно з Operation World, є мусульманами, суд може винести смертний вирок чоловікам, які відмовилися від ісламу, і довічне ув'язнення жінкам винним в «апостазії».

 

За матеріалами http://www.sedmitza.ru/