Ірландія: 35 тисяч осіб на демонстрації проти абортів
  • Втр, 09/07/2013 - 00:08

Понад 35 тисяч осіб взяли участь у демонстрації, що відбулася 6 липня в Дубліні проти планів уряду легалізувати аборт у випадку, коли життя матері перебуває під загрозою. На вступному голосуванні, що відбулося минулого тижня, цей контроверсійний проект законодавства отримав значну підтримку.

Демонстранти несли в руках вервиці і плакати з написом «Вбити закон! А не дитину!», і після двогодинного маршу дійшли до приміщення парламенту. Наступної середи там має відбутись остаточне голосування за проект закону. Учасники протесту вимагали проведення референдуму у цій справі. «Дозвольте нам голосувати!», – скандували вони.

Перед початком маршу Архиєпископ Діармуід Мартін відправив Літургію в катедрі Св. Домініка. «Ми не є випадковим і позбавленим значення продуктом еволюції. Кожен з нас є плодом Божого задуму», – нагадав у проповіді слова Бенедикта XVI митрополит Дубліну. «Виступати на захист життя означає працювати заради культури, в якій кожна людська особа є бажана, люблена і потрібна, і в якій кожна людина почуває себе такою», – наголосив Архиєпископ Мартін.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va