Ірландія залишається однією з найбільш релігійних країн Європи
  • Чтв, 04/01/2018 - 14:24

Нещодавнє опитування показало, що Ірландія є однією з найбільш релігійних націй в Європі. Попри повідомлення в різноманітних ЗМІ про «загибель Церкви» в Ірландії, інформація, яку вони подають, є перебільшеною.

За словами Стівена Балліванта, теолога і соціолога релігії, Церква в Ірландії залишається сильною. Відповідно до нещодавнього дослідження, Ірландія залишається «вражаюче релігійною», відповідно до стандартів сучасного західного світу.

Опитування в 2016 році показало, що 36% дорослого населення Ірландії ходить до церкви принаймні раз в тиждень (ця цифра незначно зменшилась від показника 37% в 2014 році). Таким чином серед 18 опитаних країн, Ірландія є на другому місці після Польщі. Дане опитування проводиться раз на два роки.

Баллівант вважає, що на ці показники можна дивитись з двох точок зору.

«Якщо порівнювати їх з Ірландією 30 років тому, то очевидно значний спад є, однак якщо порівнювати Ірландію з іншими сучасними західними країнами, то вона є вражаюче релігійною», - зазначив він.

«Для людей в Церкві Ірландії цілком природньо бачити занепад», - говорить теолог і соціолог. – «Але для усіх, хто є ззовні, дивно, яким чином так довго триває історія ірландської релігійності».

Як інформує Our Sunday Visitor, Церкві Ірландії потрібно проводити більше праці з молоддю, яка наразі «не відчуває себе прийнятою на парафіях». Місцеві представники Церкви виразили сподівання, що візит Папи Франциска до цієї країни з нагоди Всесвітньої зустрічі сімей, запланованої на 21-26 серпня цього року, оживить ще більше життя Церкви та приведе більше молоді до церковного життя.