Ірландські акушерки та медсестри підтримали лікарів у протесті проти закону про аборти
  • Срд, 12/12/2018 - 17:35

Про-лайф асоціація медсестер і акушерок Республіки Ірландія приєдналась до числа стурбованих голосів, які наголошують, що багато ірландських медиків не хочуть брати участь в абортах і що країна не готова пропонувати послуги аборту, починаючи з 1 січня 2019 року.

«Як медсестри і акушерки, ми висловлюємо стурбованість лікарів-гінекологів, спричинену поспіхом запровадити послуги аборту… Наш голос не чують у сфері охорони здоров’я», - йдеться у заяві групи «Nurses & Midwives 4 Life Ireland» від 10 грудня.

«З нами ніхто не консультувався, а нове законодавство напряму впливає на нас. Ми стурбовані тим, який вплив матиме цей закон, а також безпекою жінок, оскільки не отримували жодних вказівок від нашого керівництва та спілки», - пишуть вони.

Група медсестер і акушерок таким чином реагує на новозапроваджений законопроект, який дозволятиме надання послуг аборту у всій країні. 5 грудня законопроект пройшов слухання в Ірландському Домі, а цього тижня розглядатиметься в Сенаті.

Цей законопроект був запроваджений після того, як в травні на референдумі народ проголосував за скасування Восьмої поправки до Конституції, яка на рівні закону захищала ненароджених.

Відповідно до березневого опитування, 70% лікарів загальної практики в Ірландії зазначили, що не хочуть проводити аборти. В листопаді близько 640 лікарів загальної практики підписали петицію, виступаючи проти зобов’язання скеровувати пацієнтів до інших лікарів на аборт. Минулого тижня під час загальної зустрічі лікарів, частина з них вийшли посеред зібрання на знак протесту, зазначаючи, що уряд не слухає їх, інформує CNA.