Ірландські єпископи почали візит ad limina
  • Втр, 17/01/2017 - 18:59

У Ватикані розпочався візит ad limina apostolorum ірландських єпископів. Наступної п'ятниці, 20 січня, прелати зустрінуться з Папою Франциском і з керівниками департаментів Апостольського Престолу, щоб підсумувати церковне життя в країні. На початку свого візиту єпископи і єпархіальні адміністратори 26 ірландських єпархій відслужили Святу Месу біля гробу апостола Петра під предстоятельством архієпископа Арми і примаса всієї Ірландії монс. Імона Мартіна.

В інтерв'ю католицькому інформаційному агентству SIR архієпископ Мартін сказав:

«Ми усвідомлюємо тиск і боротьбу, що терзають наш народ. Знаємо, що внутрішня боротьба може зруйнувати гармонію, що вовки іноді нападають на паству і що важка відповідальність турботи про них лягає на наші плечі. Але якби все це довелося нести тільки нам, то в душі ми знаємо, що, як пастирі, ми б неминуче програли, паства б розсіялася, а єдність була б зруйнована. Але це не так. Тут, біля гробу святого апостола Петра, ми знаходимо розраду в тому, що Господь обрав Петра і молився про нього».

Архієпископ Мартін закликав єпископів особливо молитися за ірландських священиків:

«Всі ми дорожимо їх служінням і благополуччям. Усвідомлюємо те, що їх стає все менше, навантаження на них збільшується і пастирські ситуації стають все складніше; і сьогодні ми дякуємо Богові за їх старанність, самовідданість і великодушність ».