Ірландські єпископи протестують проти спроб вилучити з Конституції амадман, який захищає ненароджених дітей
  • Пон, 12/12/2016 - 13:33

Конференція католицьких єпископів Ірландії висловила рішучий протест спробам вилучення з Конституції Республіки Ірландії 8 амандман (пункт 40.3.3 ірландської Конституції), яким захищено право на життя ненароджених дітей, повідомляє хорватська редакція Радіо Ватикану.

Певними колами ірландського суспільства ведеться активна кампанія за вилучення з Конституції 8 амандману. Ірландська влада, йдучи на зустріч цій кампанії, вирішила поставити це питання на розгляд Громадської ради – дорадчого органу, який має завдання дати свою думку стосовно питань, які влада збирається виносити на розгляд парламенту.

Свій протест ірландський єпископат передав Громадській раді, зазначивши, що право на життя – це фундаментальне право людини і не можливо про це вести дискусії. На переконання ірландських єпископів, єдина ціль суспільної дискусії стосовно 8 амандману – прагнення позбавити права на життя ненароджених дітей.

Єпископи зазначають, що прихильники легалізації аборту в Ірландії, використовуючи технічні терміни фетус, ембріон, зигота, навмисне стараються представити нероджених дітей, як щось, відібравши у таких дітей особистість, щоб вчинити аборт прийнятним для суспільства. Єпископи переконані, що вилучення 8 амандману не призведе до жодного покращення стану здоров’я жінок.