Ірландський уряд не рекомендує організовувати релігійні урочистості. Причина – коронавірус
  • Чтв, 08/07/2021 - 22:53

29 червня уряд Ірландії опублікував повідомлення, що не рекомендує організовувати в липні шлюби, перші Причастя, хрещення та миропомазання. Обґрунтуванням є дельта-варіант SARS-CoV-2.

 

Рішення влади обурило примаса Ірландії Архиєпископа Імона Мартіна, про що він сказав у четвер в інтерв'ю радіо RTÉ.

 

Архиєпископ Мартін розповів, що йому телефонували численні священники та інші особи, які глибоко розчаровані заявою уряду. Він наголосив, що батьки та парафії вже зробили велику підготовку, і зазначив, що уряд неодноразово казав церковній стороні, що побоюється не стільки церемоній у Церкві, скільки пов'язаних з ними групових сімейних і товариських зустрічей. Однак, на його думку, душпастирі пояснювали вірним, що найголовнішим є таїнство, і заохочували виконувати рекомендації уряду. Це означає, що можна було організовувати релігійні урочистості при дотриманні санітарної безпеки.

 

Як зазначає «Life Site News», це нове велике розчарування відбулося після місяців драконівських обмежень щодо релігійних подій. У жовтні 2020 р. Ірландія прийняла закон, що забороняє релігійні зібрання та карає позбавленням волі священників, які порушують заборону. У квітні прийняли закон, що посилює обмеження щодо зібраних всередині та зовні, що означало фактично криміналізацію сповіді.