Ісламісти напали на весільний кортеж
  • Пон, 04/11/2013 - 11:34

Щонайменше 30 осіб разом з нареченим вбили в засідці на весільну процесію, яку організували ісламські бойовики з угрупування «Боко Харам» на дорозі Бама-Банкі поблизу столиці штату Борно, Майдугурі, на північному сході Нігерії. Ця дорога з'єднує Нігерію з Камеруном.
За повідомленнями ЗМІ, вздовж дороги були розкидані тіла жертв зі слідами вогнепальних і ножових поранень. Північно-східна частина Нігерії є територією, на якій діють ісламська секта «Боко Харам», місцеве відділення «Аль-Каїди-Ансару», а також злочинні угруповання та етнічна міліція. «Боко Харам» вимагає впровадження права ісламського закону шаріату в усіх 36 штатах Нігерії (нині шаріат є офіційним законом в північних штатах, де більшість населення складають мусульмани) і заборони західної освіти.
Дорога Бама-Банкі є місцем частих нападів бойовиків. У північно-східній Нігерії зростає насильство у зв'язку з військовим зусиллями щодо викорінення «Боко Харам», що нападає як на державні об'єкти, так і на цивільні, серед них церкви і школи.
Населення Нігерії близько 170 мільйонів осіб, і майже половина з них є мусульманами, тоді як інша половина – християни.
За матеріалами: wiara.pl