Ісламісти погрожують зірвати святкування Різдва в Індонезії
  • Пон, 24/12/2012 - 18:59

В індонезійській провінції Центральна Ява ісламісти погрожують християнам насильством в часі Різдвяних свят.

 

У м. Унгаран католики запланували проведення масового молитовного зібрання в переддень свята. Організація «Islamic Defence Front» попередила, що богослужіння може закінчитися насильством, якщо християни будуть молитися поруч з мечеттю, повідомляють місцеві християнські ЗМІ.

 

Лідер «Islamic Defence Front» Джіндал Бахрул заявив, що Меса поруч з мечеттю на Різдво «не найкращий приклад толерантності», «існують інші місця», і християни повинні вибрати їх для своїх молитов.

 

Один з місцевих високопоставлених чиновників Абдулла Маскур зазначив, що католицька громада отримала всі необхідні дозволи. Святкування Різдва в даному місці було погоджено після консультацій з усіма сторонами.

 

У прес-центрі місцевої поліції заявили, що для захисту парафій на період Різдва і Нового року правоохоронці мають намір співпрацювати з членами організації «Banser» - молодіжного крила однієї з найбільших мусульманських організацій в країні - «Nahdlatul Ulama».

 

На час Різдвяних свят понад 12 тис. співробітників поліції будуть направлені для забезпечення безпеки 2 тисяч церков та інших об'єктів у Центральній Яві. Зонами підвищеної небезпеки оголошені парафії, вокзали, а також райони, де можливі обвали.

 

Індонезія є найбільш густонаселеною мусульманською країною в світі. Хоча конституція визнає принцип релігійної свободи, насильство щодо релігійних меншин - християн та інших - в останні роки почастішали.

 

За матеріалами sedmitza.ru