Ісламісти вбили понад 100 нігерійських християн
  • Втр, 01/07/2014 - 12:00

Чергова кривава неділя відбулася в Нігерії. Ісламські фундаменталісти зорганізували серію нападів на християнські церкви, в яких відбувались літургійні відправи. За попередніми даними, були убиті щонайменше 100 осіб, серед них і жінки, і діти.

На півночі Нігерії під атаки потрапили щонайменше чотири протестантські церкви, що розташовані в невеликих селах навколо містечка Чібок. Саме та місцевість за останні місяці стала місцем масових нападів фундаменталістського угруповання Боко Харам. Звідти вони у квітні викрали понад 200 учениць середньої школи, а за останні кілька тижнів там відбувались подальші викрадення дівчат.

Свідки недільних атак кажуть, що терористи атакували так, щоб убити. У церкви кидали гранати і обстрілювали людей  з автоматів. Три будівлі, в яких зібралися віруючі, і будинки християн спалили.

В умовах подальших актів насильства і безсилля урядових військ нігерійці починають організовувати загони самооборони. Ситуація не поліпшується, хоча нігерійська влада ввела кілька місяців тому надзвичайний стан на півночі країни.

Завтра з ініціативи нігерійських єпископів у всій країні починають шестимісячну молитву за мир і поєднання.