Ісламісти вимагають перегляду справи виправданої за звинуваченням у «богохульстві» пакистанської християнки
  • Птн, 18/01/2013 - 00:00

Судова «голгофа» обвинувачуваної в «богохульстві» пакистанської християнки Рімші Масіх триває. Fides пише про апеляцію, подану адвокатами звинувачення у Верховний суд в Ісламабаді - третю і останню судову інстанцію.

У християнській громаді вважають, що апеляція подана під тиском фундаменталістських груп, напередодні призначених на березень парламентських виборів.

Як повідомила організація Legal Evangelical Association Development, сім'я Рімші досі перебуває в безпечному місці, а християнські сім'ї, які проживали в тому ж районі Ісламабаду, що і Рімша, і залишили свої будинки, побоюючись помсти радикалів, досі не ризикнули повернутися в свої житла.

14-річну християнку з синдромом Дауна Рімшу Масіх заарештували 16 серпня 2012р.  Один з місцевих імамів Халід Чішті нібито бачив, що Рімша спалила кілька сторінок з Корану. Пізніше імама затримали за звинуваченням у дачі неправдивих свідчень. Свідки бачили, як він сам підкинув у сміттєвий пакет дівчинки кілька аркушів.

Коли справа набула розголосу, в боротьбу за визволення Рімші вступили міністр у справах меншин Пол Бхатті і представники міжнародних правозахисних організацій. У другій половині листопада Вищий суд Ісламабаду припинив справу стосовно Рімші Масіх, знявши з неї обвинувачення.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru