Ісламісти зруйнували католицьку церкву на півдні Філіппін
  • Срд, 30/08/2017 - 12:01

Бойовики «Ісламської держави» зруйнували католицьку церкву в місті Мараві на півдні Філіппін.

Джихадисти опублікували в інтернеті відео, на якому зняті кадри погрому. Хроніку руйнування вони супроводжували погрозами на адресу Папи Франциска.

Кадри фільму показують бойовиків, що стріляють в церкві з автоматів, підпалюють храм, топчуть ногами розп'яття і статуї Діви Марії і св. Йосипа Обручника. Один з терористів рве перед камерою фотографії Пап Франциска і Бенедикта XVI, кажучи при цьому: «Запам'ятайте, кафіри (невірні): ми будемо в Римі, іншаалла (якщо побажає Аллах)».

Інший голос каже: «Релігія хреста буде остаточно знищена. Ненависть хрестоносців до мусульман привела лише до посилення молодого покоління».

На кадрах також зняті види Мараві з трупами солдатів філіппінській армії, що лежать на вулицях. Голос за кадром закликає мусульман південно-східної Азії приїжджати на південь Філіппін і брати участь в джихаді.

Місто Мараві на острові Мінданао було захоплено 23 травня бойовиками ісламістського угруповання «Маутен», утвореного в 2012 році, а в 2015 вони присягнули на вірність ІД. Урядові війська намагаються з боєм звільнити місто. До початку військових дій в Мараві налічувалося 200 000 жителів - в більшості своїй мусульман. Значна частина мирних жителів покинула місто, загинуло не менше 400 осіб.

Терористи утримують в заручниках близько сорока чоловік, серед яких католицький священик.