Ісламістські терористи починають свою діяльність вже і в Південній Нігерії
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

Вівтар, літургічні речі, музичні інструменти, лавки, амвон, фігурки і образи стали об’єктами  вандалізму в місті Eнугу, на Півдні Нігерії. Там, у ніч із 3 на 4 листопада нападники зруйнували парафію св. Лева Великого. На щастя, нікого не поранили і не вбили. На думку поліції, це був демонстративний терористичний акт, спрямований проти християн.

 

Хоча уже впродовж багатьох років протестантські церкви і спільноти часто ставали жертвами ісламістів у Нігерії, досі це відбувалося у північній частині країни.

– Енугу – типово християнське місто, мусульман там дуже мало. Саме тому те, що сталося, дуже непокоїть. Такого досі тут не було, – каже посол Громадської Платформи, нігерієць за походженням, Джон Годсон. Член парламентської групи з Всесвітньої християнської оборони додає, що кілька днів тому лідер ісламістської терористичної секти Боко Харам оголосив: його партія буде нападати на християн на Півдні Нігерії. – Якщо за цим дійсно стоять ісламісти, то я дуже здивований, що вони так швидко виконали свої погрози.

 

У Нігерії, де близько 170 мільйонів мешканців, понад 50 відсотків християн і близько 44 відсотків мусульман. Більшість мусульман проживають на Півночі, а на Півдні – переважно християни. Упродовж багатьох років у Нігерії тривають конфлікти з релігійних і етнічних причин, зокрема в регіонах, де мусульмани і християни живуть поблизу. Агресію підживлює секта Боко Харам, яка прагне насильно зробити Нігерію суто ісламською державою.

За матеріалами : http://info.wiara.pl