Ісламолог-єзуїт: Міграція – це сплановане вторгнення
  • Пон, 25/12/2017 - 14:59

Найактивніша на сьогодні течія ісламу керується логікою завоювання. Вона хоче здобути увесь світ, починаючи від Європи, - вважає о.проф. Самір Халіл Самір, єгипетський єзуїт і ісламолог. Він наголошує, що одним із способів завоювання сьогодні є розпалювання воєн, щоб у світ пішло якнайбільше мусульманських мігрантів і біженців. Таким чином, повільно, але успішно відбувається завоювання.

«Не варто помилятись, це – заплановане вторгнення», - наголошує о. Самір, багаторічний професор Папського Східного Інституту.

В інтерв’ю для італійського видання він прокоментував нещодавнє рішення флорентійської архиєпархії надати мусульманам територію для побудови мечеті. О.проф. Самір визнав, що з боку Церкви це був жест братерства. Однак мусульмани розглядають його інакше – як символ перемоги. Єгипетський єзуїт наголосив, що перед тим, як приймати таке рішення, християни Європи повинні просити про пораду у своїх братів, що живуть на Близькому Сході, чи колишніх мусульман, котрі прийняли хрещення і знають ісламську ментальність.

О.проф. Самір зауважив, що нерозважливо погоджуватись на побудову мечеті в Європі, не знаючи хто буде її фінансувати. Зазвичай спонсором такого будівництва є Саудівська Аравія, котра сьогодні поширює в світі найбільш фанатичну версію ісламу і закликає до тероризму. Європа повинна робити висновки з того, що вже трапилось в Індонезії. Колись ця країна була спокійною і поміркованою. Коли Саудівська Аравія почала будувати там мечеті, тоді там з’явились потужні антихристиянські тенденції.

Єзуїт-ісламолог вказав також на іншу практичну проблему, яка пов’язана з побудовою мечетей поблизу християнських храмів. З мусульманських місць культу щодня лунає звук заклику до молитви арабською. Дуже часто ці речення носять антихристиянський зміст, - додає він.

На думку о.проф. Саміра, ігнорування цих проблем, пов’язаних з ісламом, є однією з головних проблем сучасної Церкви на Заході. Він також наголосив, що європейське духовенство має, перш за все, вчитись від християн, котрі мають особистий досвід ісламу, а не від імамів, котрі брехливо заявляють, що іслам означає мир, інформує niedziela.pl.