Ісламські екстремісти перешкоджають будівництву церкви
  • Суб, 06/07/2013 - 21:23

Сотні ісламських екстремістів організували дводенну акцію протесту проти будівництва католицького храму в місті Крангган в провінції Західна Ява. У цій історії, яка повністю повторює історію вірних церкви в іншому місті Індонезії, Богорі, католики Кранггана ризикують програти боротьбу, хоча отримали дозвіл на будівництво ще 2003 року і виконали всі передбачені законом умови для зведення культової будівлі.

Проте, згідно з ісламськими екстремістам, християнський храм у частині міста, де проживає більшість мусульман, послужить тільки для розпалювання міжрелігійних сутичок і порушить мирне співіснування різних конфесій. Екстремісти вимагали від влади міста «заморозити» дозвіл на будівництво.

Процедура будівництва церкви в Індонезії справа складна, і на отримання дозволу від місцевої влади може знадобитися від п'яти до десяти років. Християни часто стикаються з тиском і погрозами ісламістів, які бажають заблокувати будівельні роботи.

Повертаючись до цього випадку, агентство AsiaNews повідомляє, що всі процедури для отримання дозволу на будівництво були виконані, і тому 17 грудня 2012 р. влада одобрила зведення церкви. Проте ісламські екстремісти не припиняють свої нападки на релігійні меншини і спроби скасувати дозвіл на будівництво культових будівель, особливо в провінції Західна Ява.

Згідно з католицькими джерелами, парадокс історії Кранггана полягає в тому, що протестують не місцеві жителі, а люди з інших місць, що не мають стосунку до проекту церкви.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va