Іспанія: 2,4 млн дітей легально вбили шляхом аборту
  • Срд, 17/06/2020 - 16:57

В Іспанії після легалізації абортів 1985 р. вбили майже 2,4 млн зачатих дітей. У понеділок тривожні дані опублікував Instituto de Politica Familiar (IPF).

Третина дітей, вбитих унаслідок абортів, припадає на 2011-2018 рр. Це свідчить про те, що ця практика стає щораз більш поширеною в іспанському суспільстві. Тепер там щороку вбивають близько 100 тис. зачатих дітей.

Явище абортів явно сприяло демографічній кризі, з якою стикається країна з Піренейського півострова. Рівень народжуваності в Іспанії становить 1,26 дитини на жінку. Мінімальна кількість, необхідна для заміни поколінь, має бути від 2,1 до 2,4. Якби статистика враховувала втрати, спричинені абортом, це співвідношення становило б 1,6 дитини на жінку.

 «Цього недостатньо, але принаймні піраміда населення не була би перевернутою, з більшою кількістю осіб старшого віку, аніж дітей та молоді», – коментує «Life Site News». «Сьогодні Іспанія досягла етапу, коли кількість населення досягла негативного зростання з 2015 р., із сальдо – 54, 944 у 2018 р.» – додають вони.

Абортивний бізнес, в основному приватний, щорічно приносить близько 60 млн євро. Сьогодні в Іспанії є понад 146 закладів, які роблять аборти.

За таку ситуацію відповідальні не тільки ліві. «Наступні уряди, як християнсько-демократичні, так і соціалістичні, насправді ніколи не обмежували доступ до абортів. В одному з розділів дослідження IPF наголошує, яким чином ліві уряди полегшили доступ до абортів, тоді як їхні консервативні наступники не зробили нічого, щоб змінити цю тенденцію. На думку IPF, цим вони консолідували прогресивні права», – коментує «News Site News».