Іспанія: Молоді католики проти евтаназії
  • Втр, 22/06/2021 - 18:05

Усього за кілька днів, 25 червня, в Іспанії має набути чинності закон про евтаназію та допоміжне самогубство. Його прийняли в березні цього року без консультацій з громадськістю та «під прикриттям пандемії». 

На противагу цьому група молоді з Мадриду організувала «Тиждень за життя» (1Semanaporlavida), ланцюжок молитов, який триватиме до 25 червня.

Ідея організації тижня молитви зародилася під час циклу лекцій про евтаназію під назвою «Цінність життя». Її ініціатором є група молоді з мадридської парафії. 

Молитва починається о 7:30 і триває до 21:00. Охочі вибирають собі 30 хвилин і моляться Вервицю в тому місці, де перебувають. «До того ж понад 20 контемплятивних монастирів молитимуться в цьому намірі впродовж тижня».

Молодь вірить у силу молитви. «Наша позиція, як католиків, чітка. Вважаємо, що евтаназія є неприйнятною та злочинною. Християни повинні допомагати страждаючим, як це робила Марія під хрестом, повинні супроводжувати свої сім'ї та пропонувати альтернативи. Єдине, що залишається, лише молитва, і молитва є потужнішою за будь-яку зброю».

Противники нового закону наголошують, що він суперечить конституції Іспанії та викликає багато сумнівів. Навіть більше, вони вказують на нагальну потребу розвитку системи паліативної допомоги, без якої багато осіб помирає. Єпископат заохотив складати так звані життєві заповіти, щоб не стати жертвою нового закону.