Іспанія: напротехнологія як альтернатива in vitro
  • Чтв, 07/11/2019 - 11:00

Під гаслом «Будьте плідні» в Аліканте, Іспанія, відбувся ІІІ Конгрес Напротехнологій, який цього разу мав міжнародний характер. У ньому взяли участь також лікарі з Польщі та Мексики. Напротехнологія – це один із методів лікування безпліддя.

У конгресі в Аліканте взяли участь понад сто осіб: лікарі, миряни та духовні особи, які працюють у душпастирстві сімей та в сімейних консультаційних центрах, а також подружні пари, які хочуть мати дитину. Д-р габ. Йоланта Васілевська розповіла про взаємозв'язок харчування та генетики в лікуванні безпліддя: «Понад десять років ми спостерігаємо взаємозв’язок між дієтою та плідністю. Ми знаємо, що зміна харчових звичок та доповнення дефіциту вітамінів значно збільшують плідність».

Конгрес в Аліканте організувала Іспанська Асоціація Naprotec. Її членом є Анна Ярмолінська. «В Іспанії ми можемо говорити про 150 жінок, які завдяки співпраці з нами завагітніли і 77 з них вже народили, а решта чекають пологів. Ми готуємо програму щомісячних зустрічей, щоб дати подружнім парам, а особливо молодим жінкам, можливість пізнати своє тіло, свій цикл. Природні методи можуть бути різними, але в нас є спільна мета – пізнати стан здоров'я та тіло жінки. Важливо, що ми відкриваємося новій медицині, інноваціям дієтології, всім галузям медицини, які досі сприймаються як нові і які ще не мають великого досвіду».

Попередні конгреси напротехнологій були організовані в Мадриді (2017) та Барселоні (2018).