Іспанія: осередок «Святого Йосафата» для біженців з України в дієцезії Хетафе
  • Суб, 05/11/2022 - 15:07

У місті Леганес в автономній громаді Мадрида відкрито черговий осередок для біженців з України.

У п’ятницю, 4 листопада 2022 р., в дієцезії Хетафе, що в центральній Іспанії, місцевий єпископ Хінес Ґарсія Бельтран посвятив черговий осередок для родин біженців з України. Розташований у місті Леганес заклад, названий на честь святого священномученика Йосафата, на першому етапі своєї діяльності прийме приблизно 40 осіб, між якими є також особи з інвалідністю.

У церемонії інавгурації взяли участь директор дієцезального віддіду Карітасу Енріке Карреро, мер Леганеса Сантьяґо Льоренте, капелан української громади в дієцезії о. Андрії Стефанишин, члени міської управи, волонтери Карітасу та вірні парафії Пресвятої Богородиці, при якій діятиме осередок «Святого Йосафата». Була також перша родина, що оселиться в закладі: мама з двома малими дітьми.

«Те, що ми робимо –  це те, що ми повинні робити, можемо сказати, що ми хотіли б, щоб так чинили з нами. У тих, хто до нас прибуває, хочемо бачити не числа, не статистику, не ворогів, а брата і сестру. Чоловіка і жінку, наділених гідністю», – сказав єпископ, зауваживши, що цей осередок зроблений з простотою, але з великою гідністю, «з гідністю, на яку ми всі заслуговуємо».

Заклад відкритий завдяки спільним зусиллям місцевих структур Карітасу та влади міста Леганес. Загалом, на проект витрачено приблизно пів мільйона євро. Серед напрямків діяльності осередку буде також допомога в працевлаштуванні.