Іспанія: симпозіум про нові форми богопосвяченого життя
  • Втр, 28/02/2017 - 18:12

VI Міжнародний симпозіум, присвячений новим формам богопосвяченого життя, відбувся 25 лютого у штаб-квартирі Конференції єпископів в Іспанії. У ньому взяли участь представники нових релігійних громад, про які говорить канон 605 Кодексу канонічного права, товариств апостольського життя та членів церковних рухів.
Слухання відкрив єпископ Вісенте Хіменес Самора, президент іспанської Комісії у справах релігійного життя. У своєму виступі він звернув увагу на те, що в останні роки нові форми богопосвяченого життя стають у житті Церкви все помітніші. Він проаналізував їхнє місце й роль у світлі документа «Mutuae relationes».

Про те, чого Церква очікує від нових форм богопосвяченого життя, розповів єпископ Франциско Серро. Без сумніву, їхня присутність і швидкий розвиток – це знак нашого часу.

«Нас вирізняє не суть, а форма; ми вважаємо, що відкриваємо новий шлях, яким раніше ніхто не йшов, і саме тому нам необхідна співпраця й молитви всіх, – підкреслила співорганізаторка симпозіуму Лурдес Ґроссо Ґарсіа. – Нам треба бути обережними, щоби відкрити наші уми й серця для Святого Духа».

Учасники Симпозіуму з нових форм богопосвяченого життя могли вислухати свідчення й поділитися власним досвідом. Такі зустрічі не тільки збагачують, а й дозволяють уникнути помилок у пошуку нових шляхів – підкреслюють організатори.