Іспанія: з понеділка церкви можуть бути наполовину заповнені
  • Срд, 03/06/2020 - 11:14

На більшості території Іспанії церкви та каплиці можуть бути наполовину заповнені з понеділка. Це стосується областей, які від початку були охоплені урядом другою, тобто передостанньою фазою плану повернення до нормального функціонування.

З оцінок лівоцентристського кабінету Педро Санчеса виникає, що нові правила вже діють у провінціях, де проживає близько 70% населення 47-мільйонної Іспанії. В інших місцях участь у церковному богослужінні обмежена до 1/3 кількості осіб. Її розрахували на підставі наявних у місцях культу сидячих місць.

З понеділка на територіях, які увійшли до другої фази урядової програми «відновлення нормальності», можна організовувати молитви біля труни померлих для максимум 25 осіб. Також дозволено організувати весільні урочистості за участю 100 осіб у відкритому приміщенні та 50 – у закритому.

У неділю прем'єр-міністр оголосив, що його кабінет звернеться до Конгресу депутатів, нижньої палати парламенту, для затвердження продовження стану епідемічної загрози. Він запевнив, що це буде останнє голосування у цій справі. Якщо пропозиція уряду отримає підтримку більшості депутатів Конгресу під час голосування в п'ятницю, стан епідемічної загрози в Іспанії продовжать з 7 до 21 червня.