Іспанські єпископи шукають шляхів вирішення проблем країни
  • Втр, 16/04/2013 - 03:18

Потребу нових законів, які оберігали би життя, подружжя та освіту, підкреслив своєму виступі на відкритті весняної пленарної сесії єпископату Іспанії кардинал Руко Варела.

Глава єпископату Іспанії спочатку підняв теми відставки Бенедикта XVI та обрання Папи Франциска. Іспанські єпископи у 2006 році мали можливість познайомитися з кардиналом Хорхе Бергольйо, який був їх реколектаном, а багато з них були у нього в гостях у Буйнос Айресі. «Ми були під враженням від нашого реколектанта» - згадав кардинал Варела.

У часі пленарних засідань єпископи працюватимуть над пошуком шляхів вирішення нагальних проблем іспанського суспільства. Серед тем обговорень заплановано: перебіг Року Віри, значення жовтневої беатифікації мучеників за віру, нова євангелізація, пристосування лекціонаріїі до офіційного перекладу Святого Письма, вплив економічної кризи, роль католиків у суспільному житті, несправедливе законодавство щодо оборони людського життя до народження, брак турботи про родини, особливо багатодітні, реформа закону про визначення подружжя, накидання в освіті навчальних предметів, проникнутих релятивізмом та ідеологією гендер, поділи і напруження в суспільстві.   

За матеріалами: radiovaticana.va