Іспанський єпископ наголошує на важливості носіння сутан: це символ посвяти Богові
  • Срд, 05/10/2022 - 20:26

Єпископ Луїс Арґуелло з Вальядоліда, Іспанія, у своїй проповіді наголосив на символічному значенні релігійного одягу та сутан священнослужителів. Він також закликав духовенство своєї країни не відкладати це вбрання подалі до шаф, як це зараз часто буває, а знову з’являтися у ньому на вулицях, бо це символ відданості та вірності Богові.

Із таким закликом єпископ звернувся під час дияконських свячень. “Ви носитимете відповідне вам вбрання. Дияконська стула і далматика вдягатиметься на вашу альбу. Ви також можете носити сутану, можете носити символ, який показує, що ви –посвячені Господеві люди в публічному просторі”, – сказав єрарх до нововисвячених.

Як зазначив священнослужитель, колись відмова від сутан і колораток була чимось новим, а тепер тримати священниче вбрання на вішаку стало нормою серед західного духовенства. Нині рідко можна зустріти богопосвячених осіб, які підкреслюють свою приналежність до Бога, до чого закликав єпископ, пояснюючи, що священників та монахів мають упізнавати.

Єпископ - ординарій Вальядоліда також наголосив, наскільки унікальним у сучасному світі є те, що нововисвячені диякони складають єпископу обіти чистоти та послуху.
“Як контркультурно! У часи надзвичайної тривіалізації сексуальності (...) ти обіцяєш жити у безшлюбній любові”, – прокоментував єрарх. У часи самовпевненості, у часи “я вирішую”, у часи вимагання прав без розуміння другої їх сторони, тобто обов’язків”, – додав він.

“Це революційна пропозиція жити в Бозі з ранку до вечора, жити у любові целібату, жити у послусі”, – резюмував єпископ.