Істерія лівих в США довкола пам’ятників: осквернено пам’ятник католицькому святому
  • Втр, 22/08/2017 - 15:51

У США триває істерика довкола пам’ятників, викликана намаганням американських лівих, позбавити американські міста пам’ятників історичним діячам, які не вкладаються у їхній світогляд. Санкціоновано та не санкціоновано в США останнім часом було знесено кілька пам’ятників пов’язаних з історією Конфедерації. Проте істерика довкола пам’ятників перекинулась навіть на релігійні й національні символи США.

Так 21 серпня з’явилася новина про вандалізм над пам’ятником  Христофору Колумбу в Балтиморі, більше того, виникли й ініціативи з знесення пам’ятників засновникам США Джорджу Вашингтону та Томасу Джефферсону.

Істерика також спрямована і проти пам’ятників католицьким святим. Вже якийсь час у Каліфорнії триває боротьба місцевих ліваків проти пам’яті святого о. Юніперо Серра, якого у 2015р. канонізував Папа Франциск. Так влада Лос-Анджелеса намагається перейменувати міський бульвар, який носить ім’я святого, який фактично перший приніс католицьку віру на територію США.

22 серпня цього року з’явиался новина, що невідомі вандали осквернили фігуру св. о. Юніперо Серра, обілявши її червоною фарбою та написавши на ній «вбивця».