Історія маловідомої пісні Елвіса Преслі про святий розарій
  • Втр, 25/10/2022 - 14:21

Елвіс Преслі мав одну з найбільш монументальних кар’єр у поп-музиці; так званий «Король рок-н-ролу» був новаторським музикантом, творчість якого славиться й сьогодні. Він справив таке враження, що навіть зараз, через 40 років після його смерті, все ще є люди, які одягаються, як він, і виконують його найвідоміші пісні.

Його пісня «Чудо Розарію» не є однією з найвідоміших, але цікава і загадкова. Елвіс, який був охрещений у євангельській християнській громаді і не цурався християнської музики. Він випустив кілька альбомів госпелу з такими мелодіями, як «He Touched Me», «Amazing Grace» і «How Great Thou Art». І все ж дивно, що протестант записав пісню про Розарій.

Domincana Journal розповідає про те, як виникло «Чудо Розарію». Її написав давній друг Преслі, Лі Денсон. Лі був сином преподобного Джеймса Денсона, пастора п’ятидесятницької церкви Poplar Street Mission, яку сім’я Преслі відвідувала після переїзду до Мемфіса в 1948 році. Саме Лі навчив Елвіса грати на гітарі, коли йому було 13 років.

У 1960 році Денсон написав англійську версію «Ave Maria», яка не зацікавила його видавця. Пам’ятаючи про любов свого друга Елвіса до госпелу, він зайшов і зіграв її. Елвісу сподобалася ця пісня, але нічого з цього не вийшло. Потім, більше десяти років потому, Преслі здивував Денсона записом «Miracle of the Rosary» для його альбому 1972 року Elvis Now.

«Чудо Розарію» справді щось чудесне, по-перше, тим, що пісня взагалі була видана. По-друге, тим, що її записав сам Елвіс, пам’ятаючи її більше десяти років, почувши лише раз. Дивно, що двоє хлопців-п’ятидесятників відчули покликання записати пісню про питомо католицьку молитву.