Ісус хоче бути вашим другом!
  • Суб, 21/12/2013 - 10:55

У п’ятницю, 20 грудня 2013 р., до Папи Франциска завітали діти та підлітки, які є членами «Дитячої Католицької Акції Італії», щоб скласти йому різдвяні побажання від імені дитячого та дорослого сектора цієї мирянської організації. Ця передріздвяна зустріч з Святішим Отцем уже здавна стала традиційною. Її започаткував ще Папа Павло VI. Щороку перед Різдвом юних представників «Католицької Акції» з усієї Італії приймали також Папа Іван Павло ІІ та Папа-емерит Венедикт XVI.

Промовляючи до них, Святіший Отець зазначив, що «Дитяча Католицька Акція – це прекрасна дійсність», поширена та діяльна практично в усіх італійських дієцезіях. Папа закликав присутніх бути «живим камінням» для будування Церкви, з’єднаним з Ісусом, тому що «Католицька Акція» без Ісуса не є потрібною», бо тоді вона перетворюється у одну з багатьох звичайних громадських організацій, в той час, як потрібно бути «живим камінням» у єдності з Ісусом. У цьому контексті Святіший Отець вказав на душпастирську програму «Дитячої Католицької Акції», призначену на наступний рік, яка має на меті відкрити присутність Ісуса, як «дружню присутність у своєму житті». Гасло цієї кампанії звучить «Без Тебе гра неможлива».

«Ось бо, Різдво є саме святом присутності Бога, який приходить до нас, щоб нас спасти, – наголосив у цьому контексті Наступник святого Петра. – Народження Ісуса – це не казка! Це подія, яка дійсно трапилася у Вифлеємі дві тисячі років тому. Віра дає нам змогу розпізнати в цій Дитині, народженій з Пречистої Діви Марії, справжнього Божого Сина, Який з любові до нас став людиною».

Далі Святіший Отець зауважив, що «в обличчі маленького Ісуса» споглядаємо Боже обличчя, яке не об’являється «у силі та могутності», але у «слабкості та вразливості немовляти». «Таким, – додав він, – є наш Бог, Який стає дуже близьким у постаті Дитяти. Ця дитина показує вірність та лагідність безмежної любові, якою Бог огортає кожного з нас».

Далі Папа розпочав катехитичну розмову з дітьми. «Дорогі діти, – сказав він, – Ісус дуже вас любить, хоче бути вашим другом, хоче бути приятелем усіх дітей! Чи ви переконані в цьому?» – двічі перепитав Святіший Отець, спонукаючи присутність хором відповісти, й додав: «Добре! Якщо ви у цьому переконані, то, без сумніву, вмітимете всюди передавати радість цієї дружби: вдома, на парафії, у школі, серед друзів...».

«А як ж бути з неприятелями, з тими, які бажають нам зла? Що робити з ними? – далі запитував Папа. – Воювати з ними?» Хтось з присутніх відповів: «Молитися за них!». «Саме так, – підтвердив Святіший Отець, – молитися за них». А також вміти свідчити, «поводячись насправді по-християнському», завжди «бути готовими подати руку тому, хто цього потребує». А також «не судячи і не говорячи погано про них», адже «плітки – це поганий вчинок», це не християнська поведінка.

Папа ввірив дітей, підлітків та їхніх родичів і вихователів під заступництво Пресвятої Діви Марії, а перед тим, як уділити Апостолське благословення, проказав разом з ними молитву «Богородице Діво».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va