Італія: 19 заражених сестер-оріоністок, 5 померли
  • Нед, 29/03/2020 - 18:26

Санітарні органи евакуювали дім оріонської родини в Тортоні, Італія. З 40 літніх сестер, які залишилися в ньому, 19 виявилися зараженими коронавірусом, 5 з них померли. Інші перебувають на обов'язковому карантині.

 «Ми покликали на допомогу, коли наші інші сестри почали погано почуватися. Допомога прийшла із запізненням, оскільки медична система в нашому регіоні переживає справжній крах», – каже сестра Габріела Перацці зі згромадження Сестер Малих Місіонерок Милосердя, широко відомого як оріоністки. Чотирнадцять сестер переїхали до будинку паломника, де проходять карантин. Шість найстаріших оріоністок, які мали проблеми з рухливістю та іншими супутніми серйозними захворюваннями і не мали симптомів Covid-19, залишилися вдома під опікою сестри Перацці. Будинок раніше дезінфікували. Регіон П'ємонт, де розташований муніципалітет Тортона, є одним з найбільш постраждалих від епідемії в Італії.

«До цього дому приїжджають наші сестри після закінчення місії та служіння задля найбільш нужденних. Вони проводять тут свої останні роки життя, певною мірою повертаються до початків нашої оріонської родини», – каже сестра Перацці.

У цьому домі народилася наша монаша родина. Тут о. Оріон заснував першу колегію для хлопців, які хотіли стати священниками і не мали ресурсів для навчання. У цьому домі також були засновані сестри-оріоністки. Це наше серце, з якого ми пішли у світ, – розповідає сестра Перацці. – Для нас це досі пульсуюче серце нашої родини, а також місце, де, згідно з волею нашого засновника, наші сестри після закінчення місії готуються до останньої дороги. Навіть ті, хто має 85 років, не пам’ятають такого важкого часу, а у своєму місійному житті переживали багато всього. Зараз ми розділяємо труднощі та страждання багатьох італійських сімей, переживаючи їх особисто в нашій монашій родині. Я вірю, що Господь закликає нас продовжувати наше служіння в цей складний час».